Vandaag is de dag dat je naar het revalidatiecentrum mag. Een nieuwe stap in de goede richting, maar ontzettend spannend.
Met de ambulance werd je overgebracht naar Blixembosch in Eindhoven. Helaas ben je nog geen twee dagen daar en is het alweer mis. We zien een grote zwelling bij jouw linker slaap en alarmeren de verpleegkundigen. Met het dringende verzoek om jou zo snel mogelijk naar het Radboud te brengen word je weer opgehaald. Eenmaal in het ziekenhuis maken ze een scan, er blijkt te veel hersenvocht te zitten wat niet uit zichzelf afgevoerd wordt. Om dit op te lossen hebben ze een inwendige drain geplaatst, weer een pittige operatie voor jou. Na een aantal dagen lijkt de drain zijn werk te doen, je gaat neurologisch vooruit en reageert weer wat alerter. Er komst zelfs af en toe een kleine glimlach.
Een aantal dagen later mocht je het ziekenhuis verlaten en kon je eindelijk beginnen met revalideren. Zo begonnen de eerste woorden (fluisterend) te komen, werden de eerste transfers gemaakt en zelfs een paar kleine pasjes tussen de loopbrug.
Ik duw jouw rolstoel door de lange gang. Ogen op ons gericht. Mensen kijken even goed, ik bedenk me wat er in hun hoofd omgaat. Komende tijd rijd je helaas nog vaker door deze gangen. Ik kijk uit naar het moment dat je lopend weggaat.
Omdat jouw revalidatie niet vorderde zoals gehoopt hebben we samen de keuze gemaakt om jou intensieve neurotherapie te laten volgen bij het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Een specialistisch revalidatiecentrum dat zich richt op een specifieke doelgroep: jonge mensen tussen 16 en 35 jaar met ernstig niet-aangeboren hersenletsel. Een moeilijke keuze voor ons, gezien de afstand. Op 30 mei ’24 was het zover, je werd vanuit Eindhoven overgebracht naar Woerden en ik ging uiteraard met je mee. We werden heel warm ontvangen. Ik voelde gelijk dat dit dé plek was die jou verder zou helpen.
De eerste twee weken waren ter observatie, er werd gekeken waar jouw doelen lagen en waar je ondersteuning bij nodig zou hebben. Fysiek herstellen was jouw voornaamste doel, niet meer afhankelijk zijn van zorg. Naast fysiotherapie werden er nog vele disciplines bij betrokken: ergotherapie, logopediste, neuropsycholoog, arm/hand therapeuten en nog veel meer ondersteunende therapieën.
Je was nog volledig afhankelijk van een rolstoel en zelfs rechtop zitten kostte jou veel moeite.
Geef een reactie